civil törvény

 
Hír

A Szegedi Törvényszék eleget tesz a civil szervezetek közhasznú jogállásával kapcsolatos kötelezettségeinek

2014. május 31. napján a Szegedi Törvényszék 1625 közhasznú jogállású civil szervezetet tartott nyilván a Civil Szervezetek Névjegyzékében. Ezen civil szervezetek közül 2014 május hónapban 591 szervezet terjesztett elő közhasznú jogállás nyilvántartásba vétele, illetve változás bejegyzése iránti kérelmet.
2014. szeptember 3.


Hír

A Veszprémi Törvényszék tájékoztatója a közhasznú jogállású civil szervezetek változásbejegyzési kérelmeiről

"A Veszprémi Törvényszék 1155 közhasznú jogállású civil szervezetet tart nyilván. Közülük a határidő utolsó napjaiban mintegy 600 változásbejegyzési kérelem érkezett, amely tízszerese az előző év azonos időszakában érkezett beadványok számának."
2014. július 15.


Hír

Elérhető a jelentős költségvetési támogatásban részesülő civil szervezetek tisztségviselőinek vagyonnyilatkozati űrlapja

A Civil tv. 53/A. § (2) bekezdés alapján a jelentős költségvetési támogatásban részesülő civil szervezet nyilvántartás szerint képviseletre jogosult vezető tisztségviselőjét az (1) bekezdés szerinti feltétel teljesülését követően a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség fennállásáról és esedékességének időpontjáról szóló tájékoztató megküldésével a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter harmincnapos határidővel felhívja vagyonnyilatkozat tételére.
2014. július 10.


Hír

Civil vezetők polgári jogi felelősségéről a Civil Közlönyben

Összeállítás az új Ptk. alapján a civil szervezetek (egyesületek és alapítványok) jogi értesítőjének 2014/1. számában!
2014. április 9.


Esemény

Szombathelyi Civil Kerekasztal-beszélgetés

A Szombathelyi Törvényszék a Szombathelyi Civil Kerekasztal „Nyitott kapuk -átlátható hivatalok képzéssorozat” programjának keretében tett felkérésére 2014. április 17-én rendezvényt tervez a törvényszéken mintegy 30 fő részvételével.
Esemény időpontja: 
2014. április 17.


Esemény

Civil szervezetek figyelmébe ajánljuk! - Ismét „Törvényházi szeminárium” Székesfehérváron

A civil szervezetek képviselői számára az új Ptk. hatályba lépésével összefüggő változásokról, a közhasznú jogállásra vonatkozó és az egyéb civil szervezeti jogszabályok módosulásáról, valamint a civil szervezetek ezzel kapcsolatos teendőiről tartandó szakmai napot a törvényszék 2014. május 16-án megismétli.
Esemény időpontja: 
2014. május 16.


Hír

Jelentősen változik a civil szervezetek szabályozása

A civil szervezetek működését érintő jogszabályok módosulnak a közeljövőben, amelyek jelentősen érintik e szervezetek működését, törvényi kötelezettségeit. A könnyebb eligazodás és a határidők pontos betartása érdekében az alábbiakra szükséges a figyelmet felhívni.
2014. március 14.


Hír

Hogyan tartható meg a közhasznú minősítés?

Tekintsék meg dr. Tarczay Áronnak készített videónk 3. részét (létesítő okirat beadása a törvényszékre, határidők, hiánypótlás) a közhasznúság kérdéseiről.
2014. február 28.


Statikus oldal

Közhasznúság

Hogyan szerezhető illetve tartható meg a közhasznú minősítés?

A szervezetnek kérvényeznie kell a a nyilvántartó törvényszéken, legkorábban a második lezárt üzleti évet követően. A 2012. január 1. előtt közhasznúként vagy kiemelkedően közhasznúként nyilvántartásba vett szervezeteknek legkésőbb 2014. május 31-éig kell ezt megtenniük.

Tekintsék meg dr. Tarczay Áron ügyvéddel a fenti témában készített videónk 1. részét


 Hír

Részletes vitára várnak a Civil törvény egyes fejezetei

A módosításokat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépése tette indokolttá.
2013. november 5.


Oldalak

hirdetés

 
 
Feliratkozás RSS - civil törvény csatornájára