Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Témakör

Közepes projektek

Kisprojektek (db)

A. emberi jogok és demokrácia

21

15

B. női jogok és esélyegyenlőség

10

11

C. közösség- és szervezetfejlesztés

14

39

D. ifjúsági- és gyermekügyek

21

34

E. környezetvédelem és fenntartható fejlődés

9

24

F. jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak

13

34

G. társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)

17

27

A továbbjutó szervezetek és projektek listája az alábbi letölthető táblázatokban olvasható. Kérjük, hogy a táblázatok megtekintéshez kattintson az alábbi linkekre:

A 7 témakörben minden pályázatot legalább két, külső független szakértő pontozott és értékelt a pályázati felhívásban közzétett szempontrendszer szerint. Az értékelések alapján rangsorolt pályázatok továbbjutásáról minden témakörben háromfős Bíráló bizottságok döntöttek, amelyek két tagja „belső”, a lebonyolító alapítványok delegáltja, egy pedig felkért külső közreműködő volt. Az üléseken megfigyelőként részt vettek a támogató országok képviselői és a magyar kormány küldötte is, akik elégedetten nyilatkoztak a pártatlan eljárásrendről és a magas szakmai színvonalon végzett munkáról.

A továbbjutó pályázók húsvét (illetve az értesítő elektronikus levél kézhez vétele) után kezdhetik meg a második fordulós on-line pályázati űrlap kitöltését – a pályázatok beadásának határideje 2014. június 2. este 6 óra lesz. Április végén és május elején a lebonyolító alapítványok egynapos felkészítő műhelymunkákat szerveznek a továbbjutóknak több helyszínen a felhívás céljainak minél inkább megfelelő pályázatok kidolgozása érdekében. A lebonyolító alapítványok ezekre minden érintettnek egyénileg meghívót küldenek.

A most tovább nem jutott pályázók egyéni értesítést kapnak az elkövetkező három hét folyamán, amely tartalmazza elért pontszámaikat és az elutasítás indoklását is. A döntésekkel kapcsolatban további fellebbezési lehetőség nincs, de mindenki előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy továbbfejlesztett projekttervét a várhatóan ősz elején megjelenő, harmadik pályázati felhívásra benyújtsa!

forrás: norvegcivilalap.hu