Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Összesen 8 munkatárs – köztük 4 autizmussal élő fiatal – igyekszik minél előbb átnézni és a birosag.hu honlapra feltölteni a dokumentumokat, hogy azok mindenki számára elérhetőek legyenek. A feldolgozást az is lassítja, hogy a beszámolók tizede hibás, ami azt jelenti, hogy ezeknél az iratoknál további intézkedésre, hiánypótlásra van szükség.

 
 
A civil szervezeteknek minden év május 31-ig kell megküldeniük az előző évről szóló, a jogosult szerv által jóváhagyott beszámolójukat az Országos Bírósági Hivatalnak. Az OBH az eredeti dokumentumot vagy annak hitelesített másolatát letétbe helyezi, illetve elektronizálás után honlapján – a birosag.hu internetes elérhetőségen a http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil/tarsadalmi-szervezetek-es-alapitvanyok-nevjegyzeke megjelölés alatt közzéteszi.
 
 
 
A fent megjelölt kötelezettség a Magyarországon - bíróság által - nyilvántartásba vett civil szervezeteket terheli. Ilyennek minősül az egyesület, valamint az alapítvány. Egyesületi formában működhetnek például a szövetségek, szakszervezetek, sportegyesületek vagy a polgárőr szervezetek.
 
forrás: birosag.hu