Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Lőrincz Norbert elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériumával történt egyeztetésnek köszönhetően sikerült korán kiírni a pályázatokat, és a vidéki területeken döntések is születtek. Az ottani ellátó szervezetek már most pontosan tudják, hogy az egyéb állami források mellett mire mennyi pénz jut a pályázatokból - tette hozzá.

Kitért arra, hogy a hajléktalanok téli ellátásához kapcsolódó pályázati pénzek kiosztása a korábbi években mindig csúszásban volt. Előfordult, hogy az ellátó szervezetek csak decemberben vagy januárban jutottak a pályázati pénzhez - jegyezte meg.

Lőrincz Norbert a közalapítvány által szervezett, csütörtökön kezdődött kétnapos, hajléktalanellátással foglalkozó szakmai konferencia kapcsán szólt arról, hogy a magyarországi hajléktalanellátás az idén lett 25 éves. Az első krízisszállók és hajléktalanellátó intézmények hivatalosan 1989-ben jöttek létre - emlékeztetett. Elmondta azt is, hogy a tanácskozáson elhangzottak szerint szinte kétnaponta két-három ember válik hajléktalanná Magyarországon.

forrás: hirado.hu