Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Schanda Tamás elmondta: az Erasmus+ néven indult el 2014 elején az Európai Unió együttműködési programja, amely az oktatást, a képzést, valamint az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja. A program 2014-2020-ig tartó időszakában a 14,7 milliárd eurós támogatás 10%-a az ifjúsági terület számára van elkülönítve uniós szinten. Ez 500 000 fiatal és ifjúsági szakember nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé. A program keretében (oktatás, képzés, ifjúságügy területén) Magyarországra 2014-ben összesen 31 millió euró támogatás érkezik, az ifjúság és sport területén 2014-ben Magyarországon ez 4,3 millió euró forrást jelent.

Schanda Tamás kiemelte, hogy a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézeten belül működő Erasmus+ Ifjúsági Programiroda adatai szerint 2014-ben Magyarországon összesen több mint 4 millió euró támogatásban részesültek az ifjúsági területen pályázó szervezetek. A beadott pályázatok átlag 40%-a, összesen 168 projekt kapott támogatást.

Az Európai Önkéntes Szolgálat keretében 2014-ben 1,2 millió euró forrás került kiosztásra, 50 támogatott pályázatnak. Az EVS keretében tavaly csaknem 400 magyar fiatal töltött hosszabb-rövidebb időt külföldön önkéntesként, és csaknem 300 külföldi fiatal érkezett hazánkba különböző civil szervezetekhez önkéntesnek. A legnépszerűbb célországok az elmúlt év adatai szerint Németország, Spanyolország és Törökország voltak, nálunk pedig a legtöbb külföldi önkéntes német, spanyol és olasz fiatal volt.

(Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

forrás: kormany.hu