Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A környezet- és természetvédő civilek delegáltjaikat saját maguk szervezésében, éves találkozóikon választják meg. A másik három civil szervezeti körnek nincs ilyen országos fóruma, ezért az NFFT Titkársága szervezi meg négyévente a tanácstagok megválasztását.

A soron következő civil delegált választásra 2014. november 21-én, pénteken 10:00 órai kezdettel kerül sor a Parlamentben.

A civil tanácstagok megválasztásának folyamata a következő:

  • a regisztrációs időszak 2014. október 1-jén 15 órától november 7-én déli 12:00 óráig tart; a regisztrációs időszak alatt az itt közzétett regisztrációs lap kitöltésével és a lapon megadott címre való visszajuttatásával a működő és országos hatókörű civil szervezetek jelezni tudják részvételi szándékukat az NFFT civil tagjainak megválasztásában;
  • töltse le: NFFT_civil_valasztas_regisztracios_lap_kitoltendo
  • a regisztrációs lapon meg kell adni, hogy az adott civil szervezet mely fent definiált három tevékenységi kör egyikének választási eljárásában kíván részt venni, továbbá ki kell jelölni a választási folyamatban az adott szervezetet képviselő személy nevét és néhány személyes adatát;
  • a Titkárság által visszaigazolt regisztrációjú küldött számára a delegáló társadalmi szervezet mandátumigazolást állít ki, amely igazolást a regisztrált küldöttnek a választás napján magával kell hoznia (a mandátumigazoló nyomtatványt a regisztrált szervezeteknek később küldjük meg);
  • a tagok megválasztásának folyamatában az vehet részt, továbbá az választható meg az NFFT tagjává, akit a feltételeknek megfelelő civil szervezet a határidőig regisztrált, a választás napján érvényes mandátumigazoló lappal rendelkezik és a választás folyamatában személyesen részt vesz, jelen van (ezért kérjük, hogy a szervezet olyan képviselő személyt regisztráljon, aki november 21-én a Parlamentben jelen tud lenni a választáson).

Kérjük azokat a társadalmi szervezeteket, akik szívesen és felelősséggel részt vennének a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács munkájában, regisztráljanak képviselőt a választási folyamatba! Várjuk azokat a civil küldötteket, akik tanácstagként részt vállalnának a fenntarthatóság nemzeti sorskérdéseinek rendszeres megvitatásában!

forrás: nfft.hu