Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A holnap utcára kerülő hetilap - beharangozóként - visszaidézi, hogy május végén a Magyar Tudományos Akadémián tartott előadása után Roger Scruton is azt mondta, hogy „Van összeesküvés az országuk ellen". Az angol konzervatív filozófus egyértelműen a Soros-hálózatnak tudta be, hogy hazánk fasizálódásáról olvasni világszerte. A nagy Soros-összeesküvés megalapozottságát - elvileg - gyengíti, hogy az amerikai üzletember nevével fémjelzett alapítvány 2007-ben kivonult Magyarországról - írja a Heti Válasz, amely szerint azonban már megindult a „visszaszivárgás".

A Soros György által szponzorált nemzetközi „mozgalom" tavaly már mintegy félmilliárd forintot költött a magyarországi „civil" baloldal megerősítésére. A fő kedvezményezett az Együtt-társelnök Juhász Pétert adó Társaság a Szabadságjogokért lett, de az Orbán-kormány utcai ellenzékéhez tartozó lobbicsoportok (Patent Egyesület, Mona Alapítvány, Háttér Társaság a Melegekért) majdnem 100 százalékban Soros György „kitartottjai".

Mindemellett létezik Magyarországon egy uniós pótkasszaként, kvázi közpénzközvetítőként működő alap, ahol a támogatások elosztásában szintén kiemelt szerep jut a Soros-stábnak. A Norvég Civil Támogatási Alapból most július-augusztusban 3,5 millió eurót szórt ki a zsűri, és a teljes összeg harmada Soros-kompatibilis közéleti műhelyeknél landolt. Utóbbiak közül a legtöbb pénzt - 35 millió forintnyi eurót - a Krétakör Alapítvány kapta. A Heti Válasz úgy értesült: a Roma Sajtóközpont 100 ezer eurós támogatását azzal magyarázta az egyik döntnök, hogy „kell a választás előtt robbantani valamit a romapolitikában, amit ki lehet vinni Brüsszelbe".

forrás: propeller.hu