Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A támogatás célja a foglalkoztatási szövetkezet létrehozásához szükséges szervezeti és infrastruktúra fejlesztése, a foglalkoztatási szövetkezet alapító tagjai számára a foglalkoztatási szövetkezet alapítását előkészítő szervezési feltételek biztosítása, a hátrányos helyzetű célcsoport tagok, mint potenciális szövetkezeti tagok felkészítése a foglalkoztatási szövetkezet alapítására, a megalakult szövetkezethez tagként történő csatlakozásra, a foglalkoztatási szövetkezetben való közös munkavégzésre, képzettségi szintjüknek növelése a foglalkoztathatóság javítása érdekében. További cél a szociális gazdaságban működő foglalkoztatási szövetkezetek hosszú távú, fenntartható, a piaci igényekre reagáló és a gazdasági környezetbe integrálódó működésének előkészítése.

A pályázat meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg 4.995.000.000 forint, amelyből a Közép-magyarországi Régió területén 330.000.000 Ft használható fel.

A kiírásra a pályázatokat 2013. április 8. és 2013. május 7. között lehet benyújtani.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2013. február 26-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

forrás: NFÜ