A Civil Rádió tudósítói hálózatának együttműködésében körkapcsolásos műsort készít október 2-án, szerdán, 18,15-től 20 óráig a Demokrácia MOST! című műsorban.
Az adás meghallgatható itt: http://www.civilradio.hu:8000/listen.mp3

Beszélgetések, interjúk, tudósítások segítenek feltárni, Magyarországon milyen nélkülözhetetlen hozzáadott értéket jelentett az idei dunai árvíz során a civilek közreműködése. Adásunkban a helyi szintű - főként az önkormányzatokkal – alakult mentést és együttműködéseket mutatjuk be.
A napi küzdelmeken túl szó lesz a további katasztrófamegelőzésről, de a vízmegtartás esélyeiről, annak radikális szükségességéről is több megszólaló fog beszélni.

Az adásban a Győr utáni szakaszról, a Dunakanyarról, s Budapesten át a déli Duna szakaszig mutatunk be példákat, de Nyíregyházáról, Egerből – tehát a távolabbról érkező támogatások is szóba kerülnek.
Azt is bemutatjuk, hogy miközben sokfelé küzdöttek civilek és szakemberek a vízzel, a folyó által körbezárt Kisorosziban civil összefogással nagysikerű „Árvízi gyerekpikniket” tartottak a helyben élők és gyerekeik.

Tehát az adás meghallgatható itt: http://www.civilradio.hu:8000/listen.mp3
Hangolódjanak ránk!


A műsor a NIOK által bonyolított Stronger Roots címmel zajló pályázat révén, az Európai Unió finanszírozásával, az Európai Bizottság “Polgárok, Egyenlőség, Jogok és Értékek” programja által támogatva