2024. évi ÖNKÉNTESSÉGÉRT DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Önkéntességért Díj célja, hogy elismerje azokat a magánszemélyeket, szervezeteket, vállalatokat és közösségeket, amelyek kiemelkedő önkéntes tevékenységükkel hozzájárultak a társadalom, a közösség, a környezet jobbá tételéhez.
2009-ben azzal a céllal hoztuk létre ezt a díjat, hogy növeljük az önkéntesség társadalmi ismertségét és elismertségét. Ennyi idő után már elmondhatjuk, hogy az önkéntesség a egyre több területen jelen van, és egyre több azon magánszemélyek száma, akik alkalmanként vagy rendszeresen végeznek önkéntes tevékenységet.
A feladatunk e téren ma már az önkéntesség minőségének fejlesztése mind az önkénteseket foglalkoztató civil szervezetek körében, mind az önkéntes tevékenységet végzők körében. Mára az önkéntesség kilépett az „egyszerű segítségnyújtás” szerepből. Egyre többen ismerik fel az önkéntesség szerepét, fontosságát a közösségépítésben, a magány ellenszereként a mentális egészség megőrzésében.
Az önkéntesség során megszerzett tapasztalatok nagymértékben hozzájárulnak a kulcsképességek fejlesztéséhez az egészség megőrzéséhez, segítséget ad a pályaválasztáshoz és pályamódosításhoz is.
Pályázati kategóriák:
1. Az Év Önkéntese Díj - Magánszemélyek részére, akik kiemelkedő önkéntes tevékenységet végeztek 2024-ben. A pályázat csak jelölés útján nyújtható be.
2. Az Év Önkéntes Programja Díj - Civil szervezetek,intézmények részére, amelyek sikeres és fenntartható önkéntes programokat valósítanak meg.
3. A Legjobb Vállalati Önkéntes Program nívódíj - azon vállalatok pályázatait várjuk, akik elősegítik, biztatják, támogatják munkavállalóikat önkéntes tevékenységek végzésére és ehhez a vállalat minden szükséges hátteret biztosít.
4. Az Év Közösségi Kezdeményezése közönségdíj olyan közösségek számára, amelyek helyi szinten tevékenységeiket önkéntesek segítségével valósítják még és a közösség érdekében jelentős önkéntes akciókat szerveznek.Ezt a díjat közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában várjuk majd a szavazatokat. A szavazásról az Önkéntes Központ Alapítvány Facebook oldalán fogunk tájékoztatást adni.
Pályázati feltételek:
A pályázaton részt vehet bármely magyarországi magánszemély, szervezet vagy közösség, politikai pártok és pártok szervezetei nem pályázhatnak
Pályázat benyújtása:
Pályázatok beadási határideje: 2024. október 17. 18.00
Értékelés:
A pályázatokat két szakértőkből álló zsűri értékeli, az egyik zsűri az Év Önkéntese díjra és az Év Önkéntes Programja díjra beérkező pályázatokat, míg a másik a Legjobb Vállalati Önkéntes Program nívódíjra pályázó cégek által benyújtott pályamunkákat bírálja el

Díjak:
A nyertesek mint minden évben Görömbei Luca üvegművész által készített üveg díjakat kapnak.

Kapcsolat:
További információkért és a pályázattal kapcsolatos kérdések esetén kérjük, keressen minket az alábbi elérhetőségen: dij@onkentes.hu
https://docs.google.com/document/d/1WZu20O_F8xMCnj0O-RpGgRAkwV5vNkx-3sOzdvvBEhg/edit

forrás: pafi.hu